Председателят на парламента Цецка Цачева изпрати поздравителен адрес по повод 90-годишния юбилей на голямата българска актриса Стоянка Мутафова

Председателят на парламента Цецка Цачева изпрати поздравителен адрес по повод 90-годишния юбилей на голямата българска актриса Стоянка Мутафова

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева изпрати поздравителен адрес по повод 90-годишния юбилей на голямата българска актриса Стоянка Мутафова. Тази вечер председателят на парламента ще бъде гост на спектакъла „Госпожа Стихийно бедствие” в Държавния сатиричен театър „Алеко Константинов” с участието на Стоянка Мутафова и на честването на годишнината й.

За мен, като председател на Народното събрание, но преди всичко – като един от най-искрените почитатели на Стоянка Мутафова, е изключително удоволствие да Ви приветствам сърдечно за великолепната идея да отбележите по достоен начин забележителния 90-годишен юбилей на нашата голяма актриса, пише председателят на парламента до Иван Попйорданов, директор на Държавния сатиричен театър „Алеко Константинов”.

„Моля да предадете, уважаеми господин Попйорданов, моите и на депутатите в 41-то Народно събрание най-топли поздравления към Стоянка Мутафова”, допълва Цецка Цачева.

Председателят на парламента отбелязва, че десетилетия наред срещите с яркото и неповторимо творчество на една от най-талантливите, обаятелни и емблематични български актриси са били за многобройните й почитатели и приятели истински вълнуващо и незабравимо преживяване. „Нейните майсторски превъплъщения на сцената и в киното я превърнаха в символ за поколения българи, в една от легендарните фигури в съвременната ни култура. Младите български актьори и днес се учат от голямата актриса. За тях тя е висок образец и извор на неизчерпаемо вдъхновение”, се казва в адреса.

Председателят на Народното събрание се обръща и към голямата българска актриса Стоянка Мутафова. „В деня на Вашия юбилей се присъединявам към благодарността и обичта на многобройните Ваши верни почитатели. Нека празничният спектакъл, посветен на Вашата 90-та годишнина, за пореден път дари публиката с незабравими естетически преживявания. Нека не стихват аплодисментите за Вашия бляскав и неподражаем талант!”, пише Цецка Цачева.


 

Водещи новини

Времето