Председателят на Народното събрание Цецка Цачева откри традиционната фотоизложба „Парламентарната година през погледа на фоторепортерите”

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева откри традиционната фотоизложба „Парламентарната година през погледа на фоторепортерите”

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева откри традиционната фотоизложба „Парламентарната година през погледа на фоторепортерите”. Експозицията е реализирана съвместно от парламентарния пресцентър и акредитирани в парламента фоторепортери. Тази година тя представя 22 пана с любопитни и знакови моменти от работата на 41-я парламент през изминалата 2011 г.

Председателят на Народното събрание отбеляза, че фотосите от седмата поредна  експозиция на фоторепортерите показват, че парламентът е жив, работи и е мястото, където най-ярко се сблъскват различните гледни точки.

Парламентът ще бъде територия на българския дебат по горещите теми от дневния ред на Европа, каза председателят на Народното събрание. Цецка Цачева съобщи, че по инициатива на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове  започват серия от публични дебати «Европейски разговори в парламента». Първият от тях ще бъде на 19 декември /понеделник/ от 10.00 часа в пленарната зала на Народното събрание. Той е на тема «Две години след Лисабон – Европа накъде?». В дискусията ще участват народни представители, представители на държавни институции, на   работодателски и синдикални организации, на гражданското общество, дипломати. Специални гости на публичните дебати ще бъдат видни европейски политици.

Водещи новини

Времето