Георги Пирински се срещна с президента на Република Армения Серж Саркисян

Георги Пирински се срещна с президента на Република Армения Серж Саркисян

Георги Пирински се срещна с президента на Република Армения Серж Саркисян

10 декември 2008 г.

Председателят на Народното събрание Георги Пирински се срещна на 10 декември 2008 г. с президента на Република Армения Серж Саркисян, който е на официално посещение в Република България. От българска страна на срещата присъстваха председателят на Групата за приятелство България – Армения Рупен Крикорян, председателят на Комисията по транспорт и съобщения Йордан Мирчев и народният представител от ПГ на Коалиция за България Трифон Митев.

Председателят на парламента и държавният глава на Армения изразиха задоволство от развитието на двустранните отношения, от интензивния диалог между институциите и изтъкнаха, че е налице широка основа за още по-активно сътрудничество във всички области. Отбелязано бе, че в този процес важна роля имат законодателните институции на двете страни.

Президентът Серж Саркисян подчерта, че традиционните приятелски взаимоотношения и искрената симпатия между двата народа са стабилна гаранция за успеха на всяко общо начинание.

Председателят на Народното събрание Георги Пирински акцентира върху развитието на инфраструктурата и комуникациите в региона и изтъкна, че предизвикателство пред страните е те да бъдат изградени на европейско равнище. Тази наша обща цел изисква ангажирани усилия за поддържане на сигурност и стабилност, заяви Георги Пирински. Той отбеляза, че парламентарната комисия по транспорт и съобщения в българския парламент развива активна дейност в тази посока и поддържа активен дилог със своите партньори от законодателните институции от региона.

Времето