Започна Десетата сесия на 40-то Народно събрание

Започна Десетата сесия на 40-то Народно събрание

Започна Десетата сесия на 40-то Народно събрание


10 септември 2008 г.


Председателят на парламента Георги Пирински откри на 10 септември 2008 г. Десетата сесия на 40-то Народно събрание. На откриването присъстваха министър-председателят на Република България Сергей Станишев и членове на Министерския съвет.


Предстои интензивна законодателна дейност, сериозен парламентарен контрол и не на последно място отговорната задача да изработим изборното законодателство по начин, който да даде увереност на обществото, че предстоящите в средата на следващата година избори ще бъдат такива, каквито гражданите очакват и каквито са нужни на страната, за да върви тя по своя демократичен път, заяви Георги Пирински в началото на първото за сесията пленарно заседание. По думите му първото изпитание пред Народното събрание ще бъде начинът, по който ще се проведе работата в пленарната зала, качеството на дебатите, сериозността на разискванията и отговорността на гласуванията.


Представители на ръководствата на парламентарните групи в 40-то Народно събрание направиха изявления, с които обявиха приоритетите си за новия политически сезон.


С едноминутно мълчание Народното събрание почете паметта на жертвите на тероризма.

Времето