Парламентът обсъди проект на Декларация за резултатите от „Седмицата на социалната политика”

Парламентът обсъди проект на Декларация за резултатите от „Седмицата на социалната политика”

Парламентът обсъди проект на Декларация за резултатите от „Седмицата на социалната политика” 

26 юни 2008 г.   

Народното събрание обсъди на заседанието си на 26 юни 2008 г. проект на Декларация за резултатите от инициативата "Седмица на социалната политика", внесен от Донка Михайлова и група народни представители. Инициативата се състоя в периода 26-30 май 2008 г. в София със съдействието на Европейската комисия и с финансовата помощ на Европейския социален фонд.

В Декларацията народните представители заявяват, че Народното събрание ще продължи да отстоява постигнатото в социалната сфера и ще предлага и подкрепя законодателни решения, насочени към социалните предизвикателства, пред които са изправени българските граждани и гражданите на Европейския съюз. Депутатите препоръчват на българските представители в европейските институции да отстояват основните изводи от "Седмицата на социалната политика". Парламентът подкрепя изводите, направени през "Седмицата на социалната политика", свързани със социалната закрила, антидискриминацията и равните възможности, безопасността и здравето при работа, политиката по заетостта, миграцията и труда, е записано в текста.

Народните представители обсъдиха също на второ четене промени в Закона за приватизация и следприватизационен контрол, които предвиждат обособени обекти от "Национална спортна база" да влязат в забранителния списък за приватизация. Предлага се към забранителния списък да бъдат добавени националният стадион "Васил Левски", спортните комплекси "Белмекен" и "Диана", базите "Спорт палас" – Варна, и "Цар Самуил"- Петрич, базата за кану-каяк в Кърджали, столичният колодрум "Сердика", зала "София" и спортните зали "Раковски".

Парламентът обсъди на първо четете промените в Закона за Министерството на вътрешните работи.

Народното събрание обсъди на заседанието си също на първо седем законопроекта за изменения на Закона за движение по пътищата.

Водещи новини

Времето