Народното събрание прие промени в Закона за ДОО за 2007 г.

Народното събрание прие промени в Закона за ДОО за 2007 г.
Народното събрание прие промени в Закона за ДОО за 2007 г.

На заседанието си на 14 септември 2007 г. Народното събрание прие промени в Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване (ДОО) за 2007 г. Те предвиждат от 1 октомври 2007 г. да се увеличат с 10 на сто пенсиите, отпуснати до 31 декември 2006 г., и да се намалят с три процентни пункта осигуритулните вноски.

Парламентът прие и промени в Закона за административното регулиране на производството и търговията с оптични дискове, матрици и други носители, съдържащи обекти на авторското право и сродните му права, изменения в Закона за устройството на държавния бюджет и гласува на второ четене промени в Закона за автомобилните превози.

Народното събрание прекрати пълномощията на депутата от ОДС Петър Стоянов по негово искане.

Във времето за парламентарен контрол на въпроси отговаряха вицепремиерите Даниел Вълчев и Емел Етем и министрите Румен Петков, Веселин Близнаков и Асен Гагаузов.

На заседанието си на 13 септември 2007 г. Народното събрание гласува Закон за дипломатическата служба и прие за сведение отчета на Комисията за защита от дискриминация /КЗД/ за дейността й през 2006 г.