Георги Пирински изпрати писма до петте български медицински сестри и палестинския лекар

Георги Пирински изпрати писма до петте български медицински сестри и палестинския лекар

ГЕОРГИ ПИРИНСКИ ИЗПРАТИ ПИСМА ДО ПЕТТЕ БЪЛГАРСКИ МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ И ПАЛЕСТИНСКИЯ ЛЕКАР

25 юли 2007 г.

Председателят на Народното събрание изпрати днес, 25 юли 2007 г., писма до петте български медицински сестри и палестинския лекар, с които им съобщава за удовлетворението, с което всички народни представители са посрещнали завръщането им на българска земя и възстановяването на статута им на свободни граждани на България.

Председателят на парламента ги информира още, че в края на вчерашния ден е разговарял по телефона с председателя на Европейския парламент г-н Ханс-Герт Пьотеринг. Той е помолил да бъдат предадени най-искрените му поздравления за връщането на българските медици на свобода и е изразил готовност да ги приветства в Европейския парламент така, както преди време е приел техни близки.

Председателят на Народното събрание споделя и изразеното намерение на парламента да спомогне за организирането на среща между освободените медици с парламентаристи и активни общественици както от нашата, така и от други страни, дейно работили за възтържествуването на истината и освобождаването им.

Към писмата Георги Пирински прилага текста на изявлението си от вчерашното пленарно заседание на Народното събрание, което, по думите му, отразява не само удовлетворение от освобождаването на медиците, но и решимостта на българския парламент да съдейства за успешното им завръщане в нормалния живот.

Времето