Делегацията на Народното събрание в ПАСЕ участва в Третата част на редовната сесия на Асамблеята

Делегацията на Народното събрание в ПАСЕ участва в Третата част на редовната сесия на Асамблеята

ДЕЛЕГАЦИЯТА НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ В ПАСЕ УЧАСТВА В ТРЕТАТА ЧАСТ НА РЕДОВНАТА СЕСИЯ НА АСАМБЛЕЯТА

25 – 29 юни 2007 г., Страсбург

Делегацията на Народното събрание в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа участва в Третата част на редовната сесия на Асамблеята за 2007 година, която се провежда от 25 до 29 юни 2007 г. в Страсбург. Ръководител на делегацията е заместник-председателят на Народното събрание Юнал Лютфи, а в състава й са включени: Евгения Живкова (ПГ на КБ), Даринка Станчева (ПГ на НДСВ) и Иван Н. Иванов (ПГ на ДСБ).

Междукултурният диалог и диалогът между религиите са сред основните теми на дебатите по време на тази сесия на Асамблеята. Изказване по една от подтемите – “Държава, религия, секуларизъм и човешки права”, ще направи г-н Юнал Лютфи.

Доклад на Комисията по икономически въпроси към ПАСЕ ще направи преглед на дейността и проектите на Европейската банка за възстановяване и развитие в Източна и Югоизточна Европа. Жан Лемиер, президент на банката, ще участва в дискусията и ще има изказване в Пленарната зала. В дебата ще вземе участие Иван Н. Иванов, член на Комисията по икономически въпроси.

Форумът бе открит на 25 юни 2007 г. от председателя на Парламентарната асамблея Рене ван дер Линден. Приветствие към участниците в сесията отправиха председателят на Европейския парламент Ханс-Герт Пьотеринг и Федералният канцлер на Австрия Алфред Гузенбауер.

Времето