Елица Тодорова и Стоян Янкулов бяха гости на Народното събрание

Елица Тодорова и Стоян Янкулов бяха гости на Народното събрание

Елица Тодорова и Стоян Янкулов бяха гости на Народното събрание

8 юни 2007 г.

Специални гости на Народното събрание на 8 юни 2007 г. бяха Елица Тодорова и Стоян Янкулов. Изпълнителите, чиято песен „Вода” спечели пето място на престижния конкурс за песен на Евровизия, 2007 в Хелзинки, посетиха парламента по покана на Комисията по околната среда  и водите.

Двамата музиканти бяха приветствани и аплодирани в пленарната зала. По-късно на фона на уникалното им музикално изпълнение, излъчено на мултимедиен екран, те се срещнаха с депутати, журналисти и гости на НС в Клуба на народния представител.

С приветствие към изпълнителите се обърна председателят на парламента Георги Пирински. Той определи успеха на Елица и Стоян като уникален. Те прекрачват от своя свят на много изтънчено, високо музикално изкуство в широкия свят на масовата публика без да правят компромис с високия стандарт на творчеството си и едновременно с това, докосвайки се до съкровени нишки не само на българската душевност, а и на съвременния човек, подчерта Георги Пирински. Той добави, че взривът от музика, който те изпълняват, не може да остави равнодушен нито един човек, а сплавта на музикалния гений на българина с общочовешкото звучение на водопада, на водата, като символ на енергията и живота, е наистина нещо уникално.

Видимо развълнувана, Елица Тодорова заяви, че трябва да се гордеем с българската култура, със заряда, който носи всеки един от нас и изрази вярата си, че силата на водата е достигнала до сърцата на много хора. „За нас беше чест да представим България на Евровизия, ние пяхме за България, за българския народ", добави от своя страна Стоян Янкулов.

Талантливите изпълнители бяха удостоени от председателя на парламента Георги Пирински с почетни плакети на Народното събрание.

Участниците в срещата получиха диск с песента „Вода” с автографи на Елица Тодорова и Стоян Янкулов. Председателят на Комисията по околната среда и водите Георги Божинов отбеляза, че всеки българин е съпреживял техния успех и го е  почувствал като свое достояние. Гост на събитието беше генералният директор на БНТ Уляна Пръмова.

Водещи новини

Времето