Шестима народни представители положиха клетва пред Народното събрание

Шестима народни представители положиха клетва пред Народното събрание

Шестима народни представители положиха клетва пред Народното събрание

30 май 2007 г.

Шестима народни представители положиха клетва пред Народното събрание на заседанието на парламента на 30 май 2007 г.  Това са Иван Георгиев Иванов (Коалиция за България), Добромир Задгорски (Коалиция за България), Диана Хитова (Коалиция за България),  Хюсеин Хамди (ДПС), Деница Гаджева ("Атака") и Христо Попов ("Атака"). Те заемат местата на избраните за членове на Европейския парламент депутати.

Парламентът прекрати пълномощията като народен представител на Светла Бъчварова, заместник-министър на земеделието и горите, която с решение на Централната избирателна комисия беше избрана за депутат от Коалиция за България на мястото на Илияна Йотова. Прекратени бяха и пълномощията като народен представител на Тодор Петков, областен управител на Пловдив, избран с решение на ЦИК за депутат на мястото на Атанас Папаризов.

Народното събрание ратифицира на заседанието си на 30 май 2007 г. и  Споразумението между правителството на Руската федерация, правителството на Република България и правителството на Гръцката република за сътрудничество в строителството и експлоатацията на петролопровода Бургас-Александруполис със 109 гласа "за", 19 "против" и 3 въздържали се.

Времето