Парламентът прие Закона за изменение и допълнение на Закона за туризма

Парламентът прие Закона за изменение и допълнение на Закона за туризма

Парламентът прие Закона за изменение и допълнение на Закона за туризма

16 май 2007 г.

Народното събрание прие на заседанието си на 16 май 2007 г. на второ четене Закона за изменение и допълнение на Закона за туризма. Приетите промени предвиждат за организираните детски и ученически пътувания с автобусен превоз, да се осигуряват не по-малко от 8 часа нощувка на денонощие в категоризиран туристически обект. С договора за организирано детско и ученическо туристическо пътуване с обща цена туроператорът и превозвачът се задължават да предприемат пътувания само през светлата част на денонощието.

Парламентът прие на заседанието си Решение за даване на съгласие за водене на преговори и сключване на заемно споразумение между Република България и Международната банка за възстановяване и развитие за финансиране на Проект за рехабилитация на пътната инфраструктура. Заемът е в размер до 90 милиона евро със съфинансиране от държавния бюджет и предвижда рехабилитация на около 450 километра пътища първи, втори и трети клас, подобряване капацитета на планирането и програмирането в областта на пътищата и конкретни мероприятия за премахване на местата с концентрация на пътнотранспортни произшествия.

Народното събрание прие на второ четене Закона за изменение и допълнение на Закона за насърчаване на инвестициите и текстове от законопроекта за медицинските изделия. Народните представители обсъдиха и проекторешение за даване на съгласие за сключване на финансов договор между България и Европейската инвестиционна банка на проект "България - Транзитни пътища V". Гласуването на решението ще бъде утре.