Парламентът избра Временна комисия за обсъждане на проекта и предложения за промени в Конституцията

Парламентът избра Временна комисия за обсъждане на проекта и предложения за промени в Конституцията
Парламентът избра Временна комисия за обсъждане на проекта и предложения за промени в Конституцията
11 октомври 2006 г.

На заседанието си на 11 октомври 2006 г. Народното събрание избра Временна комисия за обсъждане на проекта и предложения за промени в Конституцията на Република България.

Комисията, която ще бъде водеща по законопроекта за изменения в Основния закон, се състои от 19 членове. От тях 7 са от групата на ПГ на Коалиция за България, 4 – от ПГ на НДСВ, 3 – от ПГ на ДПС. По един представител в комисията имат парламентарните групи на ДСБ, ОДС, БНС, "Атака" и независимите народни представители.

За председател на комисията бе избран заместник-председателят на Народното събрание проф. Любен Корнезов. Заместник-председатели на комисията са народните представители доц. д-р Камелия Касабова, Лютви Местан и Екатерина Михайлова.

Членове на Временната комисия от ПГ на Коалиция за България са народните представители Любен Корнезов, Александър Арабаджиев, Георги Близнашки, Михаил Миков, Мая Манолова, Татяна Дончева и Янаки Стоилов. Членове на комисията от ПГ на НДСВ са народните представители Камелия Касабова, Анелия Мингова, Огнян Герджиков и Борислав Ралчев, от ПГ на ДПС - народните представители Лютви Местан, Христо Бисеров и Ремзи Осман. Членове на комисията са народните представители Филип Димитров /ПГ на ОДС/, Екатерина Михайлова /ПГ на ДСБ/, Борислав Българинов /ПГ на БНС/, Тодор Батилов /ПГ ”Атака”/ и независимият депутат Христо Величков.

Народното събрание прие решенията по същество на комисията да се приемат с мнозинство две трети от присъстващите депутати, а по процедурни въпроси - с обикновено мнозинство. В срок до 14 дни комисията трябва да предложи на Народното събрание правила за процедурата за обсъждане и гласуване на законопроекта за промени в Конституцията.

Времето