Председателят на парламента поздрави академичната общност на СУ по случай началота на новата учебна година

Председателят на парламента поздрави академичната общност на СУ по случай началота на новата учебна година
Георги Пирински поздрави преподавателите и студентите от Софийския университет по случай новата академична учебна година
2 октомври 2006 г.

Председателят на Народното събрание Георги Пирински отправи поздравление към преподавателите и студентите на Софийския университет "Свети Климент Охридски" по повод откриването на новата академична учебна година. В поздравителен адрес до Ректора на университета проф. дфн Боян Биолчев Георги Пирински пише:

“Освен традиционната празничност на този ден, учебната 2006/2007 г. се отличава и с това, че през нея Софийският университет предстои да реализира капацитета си в условията на пълноправно членство на България в Европейския съюз. Безспорно завоевание на водещото ни академично средище е обстоятелството, че Софийският университет от години на практика вече е търсен член на европейската научна общност. Красноречиво доказателство за това са станалите традиция срещи в София на ректорите на най-авторитетните университети не само в Европа, но и в света“, изтъква в поздравлението си до академичната общност председателят на Народното събрание.

Като отправя пожелания за успешна работа, много радост и удовлетворение от постигнатото, Георги Пирински изразява увереност, че предстоящата академична година ще отбележи нова важна крачка в утвърждаването на авторитета на СУ "Св. Климент Охридски" като носител на богата образователна култура, както и на многообещаващо бъдеще.

Времето