Посещение на българска парламентарна делегация в Германия

Посещение на българска парламентарна делегация в Германия
ПОСЕЩЕНИЕ НА БЪЛГАРСКА ПАРЛАМЕНТАРНА ДЕЛЕГАЦИЯ В ГЕРМАНИЯ
30 – 31 май 2006 г.

Българска парламентарна делегация, водена от председателя на Комисията по външна политика Соломон Паси, беше на двудневно посещение в Берлин на 30 и 31 май 2006 г. В делегацията участваха народните представители Константин Димитров (ПГ на ДСБ), Фатме Илияз (ПГ на ДПС) и Пенко Атанасов (ПГ на Коалиция за България).

По време на визитата си в Берлин на 30 май 2006 г. българската парламентарна делегация се срещна с представители на Комисията по въпросите на ЕС в германския Бундестаг, с Михаел Клаус, заместник-директор на дирекция “Европа” във Федералното министерство на ваншните работи и специален координатор на Германското председателство на ЕС (I-во полугодие на 2007 г.)

Българските депутати участваха и в дискусия на тема “България – приносът на една черноморска страна към европейската сигурност”, на която изказване направи председателят на Комисията по външна политика Соломон Паси.

На 31 май 2006 г. българската парламентарна делбегация се срещна с председателя на Групата за приятелство с българския парламент в Бундестага Михаел Щюбген (ХДС) и депутатите Хелга Лопес (ГСДП) и Михаел Георг Линк (СвДП), с председателя на Комисията по външна политика в Бундестага Рупрехт Поленц и депутати от комисията, както и с държавния министър в министерството на външните работи на Германия Гернот Ерлер.

Докладът на Европейската комисия за България и ратификацията на договора й за присъединяване от Германия бяха централни теми по време на срещите на българската парламентарна делегация в Германския Бундестаг.