“България и Румъния преди присъединяването към Европейския съюз” е темата на международна конференция в Берлин, в която участва председа

“България и Румъния преди присъединяването към Европейския съюз” е темата на международна конференция в Берлин, в която участва председа





“България и Румъния преди присъединяването към Европейския съюз” е темата на международна конференция в Берлин, в която участва председателят на Народното събрание

Председателят на Народното събрание Георги Пирински участва на 2 юни 2006 г. в Берлин в международната конференция “България и Румъния преди присъединяването към Европейския съюз”.

Форумът е организиран от Дойче Веле и Германското дружество за Югоизточна Европа с подкрепата на Германо-Българския форум и се провежда в Германския Бундестаг.

Основните теми на конференцията са: “България и Румъния и бъдещето на Европейския съюз”, “Подготвени ли са политическите институции и обществата в България и Румъния за членството в ЕС – преглед на състоянието на двете страни” и “Предизвикателствата пред икономиките на България и Румъния”.

Георги Пирински направи изказване по темата “България и Румъния и бъдещето на Европейския съюз”.

Конференцията бе открита от Гернот Ерлер, държавен министър в министерството на външните работи на Германия и от г-жа Сузане Кастнер, заместник-председател на Германския Бундестаг.

Във форума участваха председателят на Сената на Румъния Николае Вакарою, председателят на Комисията по външна политика на Европейския парламент Елмар Брок, министърът по европейските въпроси на България Меглена Кунева, министърът по европейска интеграция на Румъния Анка Боаджиу и представители на икономическите и делови среди в Германия.

По време на посещението си в германската столица Георги Пирински се срещна с председателя на Германския Бундестаг Норберт Ламерт, със заместник-председателя на Бундестага Волфганг Тирзе, с държавния министър във Федералното министерство на външните работи и председател на Дружеството за Югоизточна Европа Гернот Ерлер и с г-жа Ангелика Швал-Дюрен, заместник-председател на фракцията на ГСДП в Бундестага.

Водещи новини

Времето