Народното събрание ще гласува Законопроекта за изменение и допълнение на Конституцията на Република България

Народното събрание ще гласува Законопроекта за изменение и допълнение на Конституцията на Република България
НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ЩЕ ГЛАСУВА ЗАКОНОПРОЕКТА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА КОНСТИТУЦИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Народното събрание ще гласува на трето четене Законопроекта за изменение и допълнение на Конституцията на Република България на 30 март 2006 г., четвъртък, от 9.00 часа.

На заседанието са поканени да присъстват президентът на Републиката, вицепрезидентът, министър-председателят, членовете на Министерски съвет, представителите на дипломатическия корпус у нас, членовете на Конституционния съд, председателят на Върховния касационен съд, председателят на Върховния административен съд, Главният прокурор на Република България, Омбудсманът, началникът на Генералния щаб на Българската армия, представители на вероизповеданията в България, кметът на София, управителят на Българска народна банка, председателят на Икономическия социален съвет, председателят на Сметната палата.

Председателят на Временната комисия за подготовка на предложения за промени в Конституцията на Република България проф. Любен Корнезов ще представи Доклада на комисията с окончателния текст, след което ще се пристъпи към гласуване. Текстът ще бъде гласуван в цялост. Гласуването ще бъде поименно – със ставане от място при поименно извикване по азбучен ред и с отговаряне с «да», «не» и «въздържал се».

След гласуването на Законопроекта за изменение и допълнение на Конституцията на Република България се предвижда по едно изказване от всяка парламентарна група.

Водещи новини

Времето