Парламентарна делегация на Комисията по външна политика посети Швеция

Парламентарна делегация на Комисията по външна политика посети Швеция
ПАРЛАМЕНТАРНА ДЕЛЕГАЦИЯ НА КОМИСИЯТА ПО ВЪНШНА ПОЛИТИКА ПОСЕТИ ШВЕЦИЯ

Делегация на Комисията по външна политика, водена от председателя на комисията Соломон Паси, беше на официално посещение в Кралство Швеция от 20 до 22 март 2006 г. В делегацията участваха народните представители Анастасия Мозер, Николай Камов и Константин Димитров.

Делегацията се срещна с председателя на парламента на Кралство Швеция Бьорн фон Сюдов, със своите колеги от Комисията по външна политика, с Комисията по европейските въпроси и с делегацията на шведския парламент към ОССЕ. Българските депутати представиха приоритетите на законодателната и правителствената дейност във връзка с успешното приключване на процеса на присъединяване на България към Европейския съюз. Делегацията получи поздравление за отбелязания прогрес на България в процеса на присъединяване.

Българските парламентаристи бяха информирани, че ратификацията на Договора за присъединяване на България към ЕС със сигурност ще бъде гласувана на 9 май 2006 г., което по тържествен начин ще свърже България с честването на Деня на Европа в Швеция.

Времето