Хорът на пловдивските младежи ще гостува в Народното събрание по повод настъпващия Национален празник на България

Хорът на пловдивските младежи ще гостува в Народното събрание по повод настъпващия Национален празник на България





ХОРЪТ НА ПЛОВДИВСКИТЕ МЛАДЕЖИ ЩЕ ГОСТУВА В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ПО ПОВОД НАСТЪПВАЩИЯ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА БЪЛГАРИЯ

В навечерието на Националния празник на България 3 март специални гости на Народното събрание ще бъдат изпълнителите от Представителния хор на пловдивските младежи. Утре, 2 март 2006 г., от 11.00 часа, в Клуба на народния представител, младите таланти ще поздравят народните представители и гостите на парламента с изпълнение на възрожденски песни.

Хорът на пловдивските младежи е носител на първи награди от редица престижни конкурси в страната и чужбина. Репертоарът включва произведения, с които младите певци ще се представят през май тази година пред белгийската публика в рамките на предстоящите Дни на българската култура в Белгия.

Председателят на Народното събрание Георги Пирински ще поздрави изпълнителите от младежкия хор и ще вдигне наздравица по случай настъпващия Национален празник на България.

По случай празника в Клуба на народния представител е изложена експозиция с живописни платна, посветена на Руско-турската освободителна война. Картините, сред които “Конна атака при Шейново”, “Защитата на Орлово гнездо”, “Маневри на Шипка” и “Самарското знаме”, са предоставени от Националния исторически музей, Националната художествена галерия и Военно-историческия музей.

Водещи новини

Времето