Създаване на Съвет за координация за противодействие на корупцията

Създаване на Съвет за координация за противодействие на корупцията
СЪЗДАВАНЕ НА СЪВЕТ ЗА КООРДИНАЦИЯ ЗА ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НА КОРУПЦИЯТА

На днешната среща между председателя на Комисията за борба с корупцията в НС Бойко Великов, председателя на Комисията по превенция и противодействие на корупцията към МС Румен Петков и председателя на Комисията за борба с корупцията към ВСС Румен Ненков, беше обсъдено създаването на Съвет за координация между трите институции.

Целта на тази инициатива е чрез съвместни усилия да бъдат преодолени проблемите, свързани с бюрократични трудности, отлагане и нерешаване на въпроси, които са от компетенциите на различни държавни органи, както и да се постигне максимална ефективност във взаимодействието на органите, ангажирани в борба с корупцията по отношение на конкретни сигнали, законодателни инициативи и тематични разработки.

На днешната среща беше решено председател на Съвета за координация да бъде Бойко Великов, като аргументите за това бяха върховенството на парламентарната институция в Р България.

Официалното споразумение за Статута на Съвета за координация ще бъде подписано от днешните участници в срещата на 16 март 2006 г.

Водещи новини

Времето