Заседание на Комисията за борба с корупцията

Заседание на Комисията за борба с корупцията
Заседание на Комисията за борба с корупцията

На днешното си заседание Комисията за борба с корупцията изслуша председателя на Сметната палата проф. Валери Димитров и членове на палатата за възможностите за сътрудничество, свързани с предмета на дейност на комисията. Присъстващите се обединиха около становището, че съществуват редица начини за взаимодействие чрез формите на парламентарен контрол и законодателни инициативи. Като пример бяха посочени готвените изменения в Закона за обществените поръчки и възможностите Сметната палата да даде експертна оценка по тях.

Проф. Димитров декларира готовност да предоставя при поискване от Комисията за борба с корупцията доклади на Сметната палата по общественозначими теми, както и да се въведе практиката на парламентарен контрол на всеки три месеца по текущи одити, извършвани от Сметната палата, когато те са свързани с предмета на дейност на комисията.

Специфични области на проверка, по предложение на Комисията за борба с корупцията, да бъдат включени в Програмата за одитна дейност на Сметната палата за 2006 г., беше едно от решенията по време на днешното заседание.

Комисията за борба с корупцията се ангажира на следващо свое заседание да предложи възможни сфери за одит, въз основа на постъпили в комисията сигнали за корупционни практики.

Комисията за борба с корупцията взе решение да обсъди Доклада за резултатите от извършения одит на изпълнението на дейността на Държавната комисия по хазарта.

Водещи новини

Времето