Заседание на Комисията по външна политика

Заседание на Комисията по външна политика
Заседание на Комисията по външна политика

На редовното си заседание, председателствано от Соломон Паси, Комисията по външна политика единодушно прие да бъде предложено на Народното събрание да ратифицира Будапещенската конвенция относно договора за превоз на товари по вътрешни водни пътища, внесен от МС на 23 януари 2006 г.

Конвенцията е унифициран европейски международен договор, който урежда отношенията между товародателите, превозвачите и различните субекти в процеса на “превоз на товари по вътрешните водни пътища”. Това е съвременен международен акт, който ще облекчи юридическите и практическите аспекти на взаимоотношенията между участниците “превозвачи и товародатели” в процеса. Ратифицирането на Конвенцията ще допринесе и за уеднаквяването на принципи и норми, уреждащи речните превози.

Комисията изслуша посланика на България в Русия Илиян Василев. Той информира членовете на парламентарната външна комисия за развитието на двустранните отношения, както и за държавната политика на Руската федерация, свързана с цените на природния газ.

Водещи новини

Времето