Председателят на Народното събрание Георги Пирински се срещна с председателя на Комисията по европейски въпроси на парламента на Швеция Т

Председателят на Народното събрание Георги Пирински се срещна с председателя на Комисията по европейски въпроси на парламента на Швеция Т
ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ГЕОРГИ ПИРИНСКИ СЕ СРЕЩНА С ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА КОМИСИЯТА ПО ЕВРОПЕЙСКИ ВЪПРОСИ НА ПАРЛАМЕНТА НА ШВЕЦИЯ ТОМИ ВАЙДЕЛИК

Ратификацията на договора за присъединяване на България към ЕС от Швеция ще приключи вероятно до април, каза в изявление за журналисти председателят на комисията по европейски въпроси на шведския парламент Томи Вайделик след срещата си с председателя на Народното събрание Георги Пирински. В близките седмици се очаква шведското правителство да представи на парламента закона за ратификация, заяви г-н Вайделик.

Томи Вайделик подчерта също, че членовете на водената от него делегация са много впечатлени от интензивната работа на 40-то Народно събрание, от приетите закони и от законодателната програма, която предстои, особено в областта на правосъдието и вътрешните работи и подготвяните промени в Конституцията.

На срещата Георги Пирински благодари за последователната подкрепа на Швеция за присъединяването на България към ЕС. Той изрази очакване шведският парламент своевременно да ратифицира договора за присъединяване на България.

България е силно заинтересована от това да предоставя максимално много информация на своите европейски партньори за свършеното до момента и за това как изпълнява ангажиментите, записани в договора за присъединяване на страната към ЕС, подчерта председателят на Народното събрание. Той запозна гостите с приоритетите в работата на парламента като открои промените в Конституцията и продължаването на реформите в съдебната система.

На срещата бе споделено мнението, че България и Швеция са заинтересовани от засилване на диалога на парламентарно ниво. Председателят на Народното събрание Георги Пирински изрази признателността на българите за подкрепата на Швеция за медицинските ни сестри в Либия.

Водещи новини

Времето