Съболезнования на Георги Пирински по повод кончината на емира на Кувейт

Съболезнования на Георги Пирински по повод кончината на емира на Кувейт
Председателят на Народното събрание Георги Пирински изпрати днес, 15 януари 2006 г., съболезнователен адрес до председателя на Националното събрание на Държавата Кувейт Джасем Мохамад ал Харафи по повод кончината на емира на Кувейт шейх Джабер ал Ахмад ал Джабер ас Сабах.

В писмото се казва:

“Моля приемете израза на най-дълбоки съболезнования по повод кончината на Негово Височество емира на Кувейт шейх Джабер ал Ахмад ал Джабер ас Сабах. Моля да предадете искрените съболезнования на народните представители в 40-то Народно събрание на близките и роднините на държавния глава, на депутатите от Националното събрание и на народа на Кувейт.

Кончината на забележителния държавник шейх Джабер ал Ахмад ал Джабер ас Сабах, който в годините на своето управление превърна Родината си в страна на благоденствието, икономическия напредък и модернизация, е тежка загуба не само за Държавата Кувейт, но и за целия регион на Персийския залив, за Близкия Изток, както и в световен план.

Дълбоко вярвам, че народът на Кувейт ще съхрани вечно жив спомена за шейх Джабер ал Ахмад ал Джабер ас Сабах, за неговата мъдра и всеотдайна държавническа дейност и за грижата му за бъдещите поколения.

Позволете да споделя своята увереност, че държавното ръководство и парламентът на Кувейт ще съумеят да продължат политиката на покойния държавен глава за благоденствието на кувейтския народ и за международното сътрудничество, в това число и за установените приятелски контакти между България и Кувейт, които шейх Джабер ал Ахмад ал Джабер ас Сабах ангажирано и последователно насърчаваше”, пише в съболезнователния адрес Георги Пирински.

Времето