Среща на Любен Корнезов с делегация на Партията на европейските социалисти в Европейския парламент

Среща на Любен Корнезов с делегация на Партията на европейските социалисти в Европейския парламент
СРЕЩА НА ЛЮБЕН КОРНЕЗОВ С ДЕЛЕГАЦИЯ НА ПАРТИЯТА НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ СОЦИАЛИСТИ В ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ

Партията на европейските социалисти поема ангажимент да направи всичко възможно за присъединяването на България към ЕС на 1 януари 2005 г., заяви председателят на ПГ на ПЕС в ЕП Мартин Шулц.

Присъединяването на България към ЕС и подкрепата на ПЕС за това обсъждаха на среща зам.-председателят на Народното събрание Любен Корнезов и делегация на Партията на европейските социалисти /ПЕС/ в Европейския парламент /ЕП/, водена от председателя и от заместник-председателя на ПГ на ПЕС в ЕП Мартин Шулц и Ян Маринус Виерсма.

Парламентарната група на ПЕС винаги е подкрепяла бъдещото членство на България, защото е стабилна държава и работи за сигурността на целия регион, заяви Мартин Шулц. Критериите, които трябва да изпълните, са записани в Договора за присъединяване и за нас е голямо удовлетворение, че правителството ви твърдо се придържа към тези критерии, допълни той. Предстои ви още работа, но смятам, че през пролетта на следващата година ще бъде отчетен видим напредък, каза още г-н Шулц.

От своя страна Любен Корнезов благодари за оказваната подкрепа и информира гостите за интензивната работа 40-тото Народно събрание. От конституирането си досега парламентът е приел 65 закона свързани със синхронизиране на законодателството ни с европейското, предстои гласуването на още 20 закона, каза зам.-председателят на НС. В областта на съдебната реформа е приет нов НПК, където са взети под внимание всички препоръки на ЕС, готови сме да приемем и известни промени в Конституцията, касаещи съдебната реформа, информира Любен Корнезов.

По време на разговора беше обсъдена и подкрепата на Партията на европейските социалисти в процеса срещу българските медици в Либия.

На срещата присъстваха депутатите - наблюдателите в ЕП Евгени Кирилов и Кристиан Вигенин и народните представители Илияна Йотова, Георги Юруков, Мая Манолова и Тодор Кумчев.

Водещи новини

Времето