Работно посещение на председателя на Народното събрание Георги Пирински в Москва, 18 - 20 октомври 2005 г.

Работно посещение на председателя на Народното събрание Георги Пирински в Москва, 18 - 20 октомври 2005 г.
Участие на Георги Пирински във Втората Международна конференция “Място и роля на парламентаризма в борбата срещу международния тероризъм”
18 - 20 октомври 2005 г., Москва

От 18 до 20 октомври 2005 г. председателят на Народното събрание Георги Пирински ще участва във Втората Международна конференция “Място и роля на парламентаризма в борбата срещу международния тероризъм”. Във форума ще участват също народните представители Валентин Милтенов, Христо Бисеров и Камен Костадинов.

Конференцията е организирана от Съвета на Федерацията на Русия и Сената на Белгия. Участниците ще бъдат приветствани от председателя на Съвета на Федерацията на Федералното събрание на Руската Федерация Сергей Миронов и от председателя на Сената на Кралство Белгия г-жа Ан-Мари Лизин.

Обсъдена ще бъде ролята на парламентите в създаването на система за международна безопасност и противодействие на терористическите акции, начините за противодействие на финансирането на световния тероризъм, както и възможностите за взаимодействие на парламентаристите с обществените институции в борбата срещу световния тероризъм.

В работата на конференцията ще участват представители на парламентите от 21 страни, както и представители на международни парламентарни организации - Парламентарната асамблея на Съвета на Европа, Асамблеята на Западноевропейския съюз, Парламентарната асамблея на НАТО.

Работно посещение на председателя на Народното събрание Георги Пирински в Москва
18 - 20 октомври 2005 г.

На 19 и 20 октомври 2005 г. в Москва ще се състои работно посещение на предеседателя на Народното събрание Георги Пирински, който ще бъде придружен от народния представител Петър Кънев, председател на парламентарната Група за приятелство с Русия и Владимир Дончев, заместник-председател на групата.

Българската парламентарна делегация ще се срещне с председателя на Съвета на Федерацията на Федералното събрание на Руската Федерация Сергей Миронов, с председателя на Държавната Дума Борис Гризлов, с министъра на външните работи Сергей Лавров, с комисиите към Съвета на Федерацията и групата за приятелство с България в Съвета на Федерацията, както и с председателя на Руската търговско-промишлена палата Евгений Примаков.

По време на работната визита ще бъдат разгледани практическите възможности за задълбочаване на взаимодействието между Народното събрание на България и Федералното събрание на Руската Федерация, както и на цялостното развитие на отношенията между двете страни.

Времето