Председателят на Народното събрание Георги Пирински се срещна с Великия херцог на Люксембург Анри

Председателят на Народното събрание Георги Пирински се срещна с Великия херцог на Люксембург Анри
ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ГЕОРГИ ПИРИНСКИ СЕ СРЕЩНА С ВЕЛИКИЯ ХЕРЦОГ НА ЛЮКСЕМБУРГ АНРИ

Председателят на Народното събрание Георги Пирински запозна Великия херцог на Люксембург Анри със законодателните приоритети в работата на българския парламент, свързани с членството на страната ни в Европейския съюз. Великият херцог Анри и Георги Пирински бяха единодушни, че трябва да се засилят междупарламентарните отношения между България и Люксембург като основа за развитието на контактите във всички други области.

Великият херцог подчерта на срещата, че е впечатлен от усилията и успехите на България по пътя й към членство в Европейския съюз. Той изрази надежда, че страната ни ще стане пълноправен член още през 2007 г.

Георги Пирински информира, че България полага усилия за създаване на благоприятен инвестиционен климат и финансова стабилност.

На срещата присъстваха външният министър на Люксембург Жан Аселборн и председателят на Комисията по външна политика Соломон Паси. Соломон Паси благодари за подкрепата на Люксембург, а Жан Аселборн увери, че страната му ще продължи да подкрепя България за членството ю в ЕС.

Водещи новини

Времето