Председателят на Народното събрание се срещна с вицепрезидента на Виетнам

Председателят на Народното събрание се срещна с вицепрезидента на Виетнам
ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ГЕОРГИ ПИРИНСКИ СЕ СРЕЩНА С ВИЦЕПРЕЗИДЕНТА НА ВИЕТНАМ ЧЪОНГ МИ ХОА

Председателят на Народното събрание Георги Пирински прие днес, 11октомври 2005 г. вицепрезидента на Виетнам г-жа Чъонг Ми Хоа.

Георги Пирински информира госта за законодателните приоритети на 40-тото Народно събрание, като подчерта, че парламентът работи по интензивна програма за приемане на законодателство, свързано с членството на България в Европейския съюз. Председателят на парламента изрази надежда членството на България в ЕС да открие нови хоризонти за разширяване на сътрудничеството с Виетнам, с който страната ни има традиционни и приятелски връзки.

По време на разговора Георги Пирински поднови поканата към председателя на Националното събрание на Виетнам да посети България.

Вицепрезидентът на Виетнам заяви на срещата, че чрез обмен на информация в областта на законодателството и чрез конкретно сътрудничество на ниво парламентарни комисии двата парламента могат да имат ключово значение за разширяване и задълбочаване на контактите между двете страни.

Обща беше констатацията, че двете България и Виетнам трябва могат да развиват още по-активно търговско-икономическо сътрудничество.