Среща на Любен Корнезов с парламентарна делегация на Сърбия и Черна гора

Среща на Любен Корнезов с парламентарна делегация на Сърбия и Черна гора
СРЕЩА НА ЛЮБЕН КОРНЕЗОВ С ПАРЛАМЕНТАРНА ДЕЛЕГАЦИЯ НА СЪРБИЯ И ЧЕРНА ГОРА

Българският парламент е готов да споделили своя опит и да окаже помощ на колегите си от Сърбия и Черна гора по пътя към асоцииране на страната с ЕС. Това заяви заместник-председателят на Народното събрание Любен Корнезов на среща с делегация на комисията за Косово и Метохия в парламента на Сърбия и Черна гора.

Ако България бъде приета в Европейския съюз на 1 януари 2007г. , Сърбия и Черна Гора ще имат в нейно лице един приятел в ЕС, каза на разговора Корнезов. Той запозна членовете на сръбската парламентарна комисия със законодателната дейност и приоритетите на българския парламент и съобщи, че до края на годината Народното събрание трябва да приеме 36 нови закона във връзка с членството на страната в ЕС.

Ръководителят на комисията Велко Одалович се спрял на работата на сръбския парламент и на становището на Комисията за Косово и Метохия, че независимостта на Косово е абсолютно неприемлива за Сърбия и Черна гора. Комисията смята, че трябва да има пряк диалог между Белград и Прищина и че трябва да се спазят четири основни принципа - запазване на териториалната цялост на Сърбия и Черна гора, защита на сърбите в Косово и на тяхното имущество, както и опазване на културното наследство в областта.

Велко Одалович отправи покана към Любен Корнезов и към Георги Пирински българска парламентарна делегация да посети Сърбия и Черна гора.

Времето