Среща на Любен Корнезов с Комисията по социални въпроси към парламента на Виетнам

Среща на Любен Корнезов  с Комисията по социални въпроси към парламента на Виетнам
СРЕЩА НА ЛЮБЕН КОРНЕЗОВ С КОМИСИЯТА ПО СОЦИАЛНИ ВЪПРОСИ КЪМ ПАРЛАМЕНТА НА ВИЕТНАМ

Висока оценка на отношенията между България и Виетнам беше дадена на срещата на зам.-председателя на Народното събрание Любен Корнезов с Комисията по социални въпроси към парламента на Виетнам, водена от г-н Ван Ле Зиеу. За това свидетелстват разменените визити на парламентарно и правителствено ниво, както и предстоящото посещение на вицепрезидента на Виетнам г-жа Чуонг Ми Хоа през месец октомври т. г.

Изразена бе надежда традиционно добрите отношения между парламентите на двете страни да продължат да се задълбочават и в бъдеще. В тази връзка Любен Корнезов информира гостите че предстои сформиране на Група за приятелство с Виетнам в 40-тото Народно събрание и 40 народни представители са изразили желание да участват в нея.

Общо бе мнението че нивото на двустранния икономически обмен не съответства на възможностите на България и Виетнам. Има неизползвани възможности в области като хранително-вкусовата промишленост, обмена и търговия със стоки. Във Виетнам работят около 40 000 възпитаници на български учебни заведения и това е сериозен потенциал за по-нататъшно развитие на сътрудничеството, заяви Любен Корнезов.

Зам.-председателят на българския парламент запозна гостите с основните приоритети пред новия български парламент, свързани с успешното членство в ЕС, извършването на ускорена съдебна реформа и създаването на законови условия за ускорен икономически растеж

Г-н Ван Ле Зиеу отправи покана към Любен Корнезов да посети Виетнам в удобно за него време.

Времето