Председателят на Народното събрание се срещна с посланика на Македония

Председателят на Народното събрание се срещна с посланика на Македония
ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ГЕОРГИ ПИРИНСКИ СЕ СРЕЩНА С ПОСЛАНИКА НА МАКЕДОНИЯ АБДИРАМАН АЛИТИ

Председателят на Народното събрание Георги Пирински се срещна с посланика на Македония Абдираман Алити. Македонската страна разчита на подкрепата и на опита на България по пътя й към членство в Европейския съюз, подчерта посланикът на Македония. Георги Пирински изрази готовността на българския парламент да сподели опита си по отношение на промените в законодателството, свързани с изискванията на ЕС. Председателят на Народното събрание запозна госта с приоритетите в работата на парламента, свързани с хармонизирането на законодателството с европейското и го увери в подкрепата на българската страна за Македония.

Двамата изразиха надежда традиционно добрите отношения между парламентите на двете страни да продължат да се задълбочават и в бъдеще.

Отношенията между България и Македония имат важно значение и в регионален план – по отношение на развитието на инфраструктурни проекти, транспортни връзки и изграждането на петролопроводи, стана ясно на срещата.

Подчертано беше значението на Коридор № 8. Реализирането на този проект е от интерес и за двете държави, допълни на срещата Георги Пирински.

Времето