Срещи на Георги Пирински с посланици

Срещи на Георги Пирински с посланици
СРЕЩИ НА ГЕОРГИ ПИРИНСКИ С ПОСЛАНИЦИ

Председателят на Народното събрание Георги Пирински се срещна днес, 14 септември 2005 г. с посланика на САЩ у нас Н.Пр. Джон Байръли. Законодателните приоритети на 40-ото НС и резултатите от посещението на българската парламентарна делегация в САЩ бяха сред основните теми на срещата.

Георги Пирински запозна госта с основните приоритети пред новия български парламент, свързани с успешното членство в ЕС, извършването на ускорена съдебна реформа и създаването на законови условия за ускорен икономически растеж.

В разговора на председателя на парламента с новия американски посланик бе споделена оценката, че отношенията между България и САЩ са на равнището на стратегическо партньорство. Двете страни придават голямо значение на развитието на търговско-икономическите отношения, които по взаимна оценка изостават от нивото на политическите и военните контакти.

Колкото повече срещи имам с членове на парламента и на правителстявото, толкова повече разбирам, че споделяме много общи цели и интереси с България, каза американският дипломат в изявления за медиите след срещата. Ценим България и като съюзник в НАТО, и като ценен партньор и приятел, допълни той.
* * *

Председателят на Народното събрание Георги Пирински се срещна днес, 14 септември 2005 г. и с посланика на Египет у нас г-жа Хеба Елмараси. На срещата бе потвърдено желанието на двете страни да развиват ползотворно сътрудничество във всички области. Важен елемент от двустранния диалог са връзките между парламентите на двете страни, които чрез активна дейност на групите за приятелство в двата законодателни органа могат съществено да се разширяват и задълбочават, бе отбелязано в разговора.

Водещи новини

Времето