Председателят на Народното събрание Георги Пирински се срещна с постоянния представител на ПРООН в България Нийл Буне

Председателят на Народното събрание Георги Пирински се срещна с постоянния представител на ПРООН в България Нийл Буне
ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ГЕОРГИ ПИРИНСКИ СЕ СРЕЩНА С ПОСТОЯННИЯ ПРЕДСТАВИТЕЛ НА ПРООН В БЪЛГАРИЯ НИЙЛ БУНЕ

Председателят на Народното събрание Георги Пирински се срещна днес, 31 август 2005 г., с Нийл Буне, постоянен представител на ПРООН в България.
Основно място в разговора бе отделено на състоянието и перспективите за сътрудничество на България с ПРООН и в частност на изпълняваните проекти по програмата. В сътрудничество с ПРООН в България до момента са реализирани над 70 проекта, като общият обем на мобилизираните ресурси надвишава 150 милиона щатски долара. Георги Пирински благодари за предоставената от ООН чрез нейните агенции в България помощ на страната ни за преодоляване на щетите от наводненията.
България отдава голямо значение на сътрудничеството си с ООН, бе подчертано на срещата. В контекста на 60-годишнината от своето учредяване, организацията е изправена пред предизвикателства, свързани със засилваване на ефективността и влиянието й в решаването на глобалните проблеми на съвременния свят. В тази връзка бе изразена надежда, че Втората световна конференция на председателите на парламенти, която ще се състои от 7 до 9 септември 2005 г. в Ню Йорк, ще задълбочи дебата за парламентарните измерения на проблемите на сигурността, човешките права, правовия ред и демокрацията.

Времето