Съобщение на Пресцентъра на Народното събрание

Съобщение на Пресцентъра на Народното събрание
СЪОБЩЕНИЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ


Във връзка със запитвания от страна на средствата за масова информация относно бюджета на НС за 2005 г., Пресцентърът е упълномощен да разпространи следните разяснения:


1. Предстои гласуване на съставите и ръководствата на постоянните комисии на 40-тото Народно събрание, които са утвърдени с новоприетия Правилник за организацията и дейността на Народното събрание.

2. След конституирането на постоянните комисии, ръководствата им ще преценят какви средства са необходими за обезпечаване на тяхната дейност за реализирането на законодателната програма на 40-тото НС и конкретните задачи на всяка комисия. Целта е в максимална степен и във възможно най-кратки срокове да се обезпечи пълноценна дейност на 40-тото НС.

3. По-нататъшните финансови разходи, свързани с дейността на 40-тото Народно събрание и неговите постоянни комисии, ще бъдат пряко обвързани със съдържанието и обема на тяхната дейност. Тези разходи ще останат в рамките на утвърдения бюджет на НС за 2005 г., чиято разходна част възлиза на 22 559 330 милиона лева.

4. Предстои конкретните суми да бъдат уточнени и в кратък срок администрацията на НС да изготви съответните финансово-счетоводни разчети.