Срещи на Георги Пирински с посланици

Срещи на Георги Пирински с посланици

СРЕЩИ НА ГЕОРГИ ПИРИНСКИ С ПОСЛАНИЦИ

Председателят на Народното събрание Георги Пирински прие днес, 11 август 2005 временно управляващия на посолството на Република Южна Африка в София г-н Герхард Висер. Георги Пирински запозна госта с работата на 40-тото Народно събрание в изпълнението на законодателните приоритети, свързани с Европейския съюз, както и с ролята на Народното събрание в синхронизираните усилия на държавните институции за преодоляване на последиците от наводненията. Южноафриканският дипломат изрази съжаление за жертвите и щетите от природното бедствие и сподели, че страната му има добре развита система за ранно предупреждение при природни бедствия и е готова да сподели опита си с България.


Георги Пирински и Герхард Висер дадоха висока оценка на развитие на отношенията между България и РЮА в краткия период от установяване на дипломатическите отношения през 1992г.


На срещата бяха обсъдени възможностите за активно сътрудничество между двете страни. Подновена бе поканата за официално посещение в България на председателката на Националното събрание на Република Южна Африка г-жа Балека Мбете в удобно време.

* * *

Срещи на Георги Пирински с посланициПредседателят на Народното събрание Георги Пирински прие днес, 11 август 2005 извънредния и пълномощен посланик у нас на СР Виетнам Фам Куо Бао. Георги Пирински и виетнамския посланик изразиха задоволство от традиционните преятелски отношения между България и Виетнам. От изключително значение за двете страни е да задълбочават търговско-икономическото си сътрудничество в области като: туризъм, селско стопанство и високи технологии, стана ясно в разговора. Посланик Фам Куо Бао предаде поздравително писмо до Георги Пирински от председателя на Националното събрание на СР Виетнам по повод избирането му за председател на 40-тото Народно събрание.