На 9 август 2005 г., от 14.00 часа, ще се проведе заседание на председателския съвет на Народното събрание

На 9 август 2005 г., от 14.00 часа, ще се проведе заседание на председателския съвет на Народното събрание
Във връзка с щетите, нанесени от проливните дъждове и наводненията в страната през периода 5 – 8 август 2005 г.,

на 9 август 2005 г., вторник, от 14.00 часа ще се проведе заседание на председателския съвет на Народното събрание.

На заседанието ще бъдат обсъдени въпроси, свързани с координацията и ефективното взаимодействие на Народното събрание с изпълнителната власт и органите на местното самоуправление по преодоляването на последствията от наводненията. Ще бъдат конкретизирани приоритетните въпроси, които да бъдат разгледани на извънредното заседание на Временната парламентарна комисия по щетите от наводненията на 9 август 2005 г., от 17.00 часа.

Въз основа на наличната предварителна информация, както и на констатациите на народните представители, посетили през последните дни бедстващите райони в страната, ще бъдат обсъдени предложения за най-неотложните действия от страна на Народното събрание във връзка с преодоляването на последиците от наводненията.



ИЗВЪНРЕДНО ЗАСЕДАНИЕ НА ВРЕМЕННАТА КОМИСИЯ ПО ЩЕТИТЕ ОТ НАВОДНЕНИЯТА


Председателят на Народното събрание Георги Пирински, на основание чл. 24, ал. 3 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, свиква

извънредно заседание на Временната комисия по щетите от наводненията на 9 август, вторник, от 17.00 часа, в зала 134 на НС, пл. “Александър Батенберг” 1.

На извънредното си заседание Временната комисия ще разгледа актуализирана информация за нанесените щети, предизвикани от проливните дъждове и наводнения през периода 5 – 8 август 2005 г. Комисията ще обсъди и изпълнението на най-неотложните мерки по овладяване на ситуацията в засегнатите от наводненията райони, както и необходими действия за осигуряване на ефективното взаимодействие между държавните институции и органите на местно самоуправление.

В заседанието на Временната комисия ще участват министрите Филиз Хюсменова и Милен Велчев и председателят на Държавна агенция “Граждaнска защита” ген. Никола Николов.