40-то Народно събрание ще проведе първото си заседание на 11 юли 2005 г., понеделник, от 10.00 часа

40-то Народно събрание ще проведе първото си заседание на 11 юли 2005 г., понеделник, от 10.00 часа
40-ТО НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ЩЕ ПРОВЕДЕ ПЪРВОТО СИ ЗАСЕДАНИЕ НА 11 ЮЛИ 2005 г., ПОНЕДЕЛНИК, ОТ 10.00 ЧАСА

    40-то Народно събрание на Република България ще проведе първото си заседание на 11 юли 2005 г., понеделник, от 10.00 часа. Съгласно Конституцията на Република България, първото заседание на Народното събрание ще бъде открито от най-възрастния от присъстващите народни представители. Той ще ръководи заседанието до избора на председател на Народното събрание.
    Временният председател ще открие заседанието с обръщение към народните представители. Депутатите от 40-то Народно събрание ще положат клетва, предвидена в чл. 76, ал. 2 от Конституцията. В залата ще звучи химнът на Република България. Предвиждат се и изказвания на представители на всички парламентарно представени политически сили.
    На първото си заседание 40-то Народно събрание ще избере председател на парламента. Новоизбраният председател ще произнесе слово, след което ще бъдат избрани и заместник-председателите на Народното събрание.
    Очаква се на заседание в понеделник народните представители да изберат състав на временната комисия, която трябва да изготви правилника за организацията и дейността на 40-то Народно събрание.
    След края на заседанието се предвижда обща снимка пред официалния вход на Народното събрание, както и чаша шампанско в “Клуба на народния представител”.
    На първото заседание на 40-то Народно събрание са поканени да присъстват представителите на дипломатическия корпус у нас, председателите на Конституционния съд, Върховния касационен съд, Върховния административен съд, Главният прокурор, Омбудсманът, началникът на Генералния щаб на Българската армия, Негово светейшество патриарх Максим и представители на вероизповеданията в България, управителят на Българска народна банка, членовете на Централната избирателна комисия, председателят на Сметната палата, бивши президенти и министър-председатели, бивши председатели на парламента, главни редактори на медии.

    До обявяването на новите правила за акредитация на представителите на средставата за масова комуникация за периода 2005-2006 г., валидни са досегашните акредитационни пропуски.

Времето