С тържествено заседание приключи мандата на 39-тото Народно събрание

С тържествено заседание приключи мандата на 39-тото Народно събрание
С ТЪРЖЕСТВЕНО ЗАСЕДАНИЕ ПРИКЛЮЧИ МАНДАТА НА 39-ТОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ

В 11.30 часа с националния химн на България бе закрито 39-то Народно събрание.

Днешното тържествено заседание бе закрито от председателя на парламента Борислав Великов. Преди това той отбеляза, че само след седмица българският гражданин ще даде своя глас за развитието на страната и това е онзи уникален момент, който ще определи кой и как ще работи в пленарната зала.

40-то Народно събрание има какво да продължи и развива, защото 39-ият парламент даде своя принос, законодателната основа и предпоставките България да реализира най-важните си цели през последните 15 години - членството в НАТО и подписването на договора с ЕС, посочи Великов. По думите му ще е въпрос на къса политическа памет, ако се забрави, че 39-то Народно събрание е допринесло България да стане част от европейския ред и да възвърне равновесието си и във вътрешното развитие, и в международните отношения.

Ако досегашните парламенти са били парламенти на прехода, 39-ият със своя пълен мандат постави и реализира много по-мащабни задачи, каза Борислав Великов. Отсега нататък въпросът не е само в търсенето на вътрешна стабилност, а в съчетаването на новата политика на членство в ЕС и съюзническата политика в НАТО, отбеляза той. Според Великов големият законодателен проект вече не е само да синхронизира законодателството, а да осигури на българина европейския стандарт в политиката, икономиката и социалната сфера.

Великов пожела на народните представители успех на изборите, а на тези, които ще спечелят доверието на избирателя, да докажат в пленарната зала на 40-то Народно събрание, че са го заслужили.

След това народните представители си направиха обща снимка пред сградата на парламента.

Времето