Народното събрание прие...

Народното събрание прие...
1. Решение за прекратяване пълномощията на народен представител.
2. Решение относно 13-ата сесия на Народното събрание.
3. Решение за разрешаване пребиваването на военен контингент от САЩ с лично оръжие и техника на територията на Република България за участие в учението “IMMEDIATE RESPONSE 2005”.
4. Решение за разрешаване прелитането и пребиваването на територията на Република България на въоръжени сили на страни-членки на инициативата “Партньорство за мир”, за участие в учението “КООПЕРАТИВ КИЙ 2005”.
5. Закон за ратифициране на Споразумението за поддръжка на учение между Министерството на отбраната на Република България и командващия Сухопътните войски на САЩ в Европа и Седма армия относно учението “IMMEDIATE RESPONSE 2005” на територията на Република България.
6. Закон за ратифициране на Допълнителния протокол към Европейското споразумение за асоцииране между Европейските общности и техните държави-членки, от една страна, и Република България, от друга страна, отчитащ присъединяването на Чешката република, Република Естония, Република Кипър, Република Латвия, Република Литва, Република Унгария, Република Малта, Република Полша, Република Словения и Словашката република към Европейския съюз.
7. Закон за ратифициране на Споразумението между Комисията на Европейските общности от името на Европейската общност и Република България по програма САПАРД (Специалната присъединителна програма за развитие на земеделието и селските райони в Република България), изменящо годишните финансови споразумения 2000, 2001, 2002, 2003 и Многогодишното финансово споразумение.
8. Закон за ратифициране на Годишното финансово споразумение за 2004 г. между Република България и Комисията на Европейските общности от името на Европейската общност по програма САПАРД (Специална присъединителна програма за развитие на земеделието и селските райони в Република България).
9. Решение за одобряване на Правилник за организацията и дейността на омбудсмана.
10. На първо четене законопроекта за изменение и допълнение на Закона за омбудсмана.

Водещи новини

Времето