Народното събрание прие...

Народното събрание прие...
1. Решение за разрешаване изпращането на български военен кораб с щатното му въоръжение и екипаж и водолазна група с оръжие и екипировка извън територията на страната и за разрешаване пребиваването на чуждестранни военни кораби с щатното им въоръжение и екипаж в морските пространства на Република България и във Военноморската база - Бургас, във връзка с второто развръщане на четвъртата активация на Оперативната група за военноморско сътрудничество в Черно море (BLACKSEAFOR).

2. Закон за ратифициране на Международната конвенция по растителна защита (нов ревизиран текст от 1997 г.).

3. Закон за ратифициране на Протокола за присъединяване на Европейската общност към Международната конвенция на Евроконтрол за сътрудничество по безопасност на въздухоплаването от 13 декември 1960 г. с последващите изменения и допълнения и консолидирана с Протокола от 27 юни 1997 г.

4. Закон за ратифициране на Спогодбата за въздушен транспорт между правителството на Република България и правителството на Република Турция .

5. На първо четене законопроекта за съсловната организация на медицинските сестри, акушерките и профилните медицински специалисти .

6. На първо четене законопроекта за изменение и допълнение на Закона за висшето образование .

7. На първо четене законопроекта за регистър БУЛСТАТ.

8. На първо четене законопроекта за изменение и допълнение на Закона за лечебните растения.

9. Закон за изменение и допълнение на Закона за Националния дарителки фонд “13 века България”.