Съболезнования на председателя на Народното събрание доц. Борислав Великов до роднините и близките на Емил Димитров

Съболезнования на председателя на Народното събрание доц. Борислав Великов до роднините и близките на Емил Димитров
СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ НА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ДОЦ. БОРИСЛАВ ВЕЛИКОВ ДО РОДНИНИТЕ И БЛИЗКИТЕ НА ЕМИЛ ДИМИТРОВ

Председателят на Народното събрание доц. Борислав Великов изпрати съболезнователен адрес до роднините и близките на Емил Димитров, в което се казва:

“С дълбока скръб узнах вестта за кончината на легендарния творец в българската популярна музика, певеца и композитора Емил Димитров. Приемете моите и на депутатите в XXIX Народно събрание искрени съболезнования.
Напусна ни обичаният от всички поколения българи певец, прославил българската музикална култура по целия свят. Той вгради в родната популярна музика съвършенството на своя бляскав и самобитен талант, новаторския си дух, високите си естетически критерии и безпределната си любов към България. В сърцето на всеки наш сънародник завинаги остава жива “Моя страна, моя България”. Няма да забравим “Арлекино”, “Джулия”, “Ако си дал” и още стотици песни, изпълнени с неговия топъл и вълнуващ глас.
Емил Димитров е непреходен и безусловен символ на цяла епоха в развитието на съвременната ни култура. Обичта на българския народ към него няма да умре.”