Народният представител от ПГ на НДСВ доц. Борислав Великов бе избран за председател на 39-то Народно събрание

Народният представител от ПГ на НДСВ доц. Борислав Великов бе избран за председател на 39-то Народно събрание

Народният представител от ПГ на НДСВ доц. Борислав Великов бе избран за председател на 39-то Народно събрание

Народният представител от парламентарната група на Национално движение Симеон Втори доц. Борислав Великов бе избран за председател на 39-то Народно събрание. Кандидатурата на доц. Великов бе подкрепена с гласовете на 127 народни представители, 107 бяха против и 0 въздържали се.

Биографична справка на новоизбрания председател на Народното събрание.



Изказване на доц. Борислав Великов след избирането му на председателския пост



Уважаеми господин министър-председател,
Уважаеми госпожи и господа народни представители,
Уважаеми госпожи и господа министри,
Уважаеми госпожи и господа,

Преди всичко искам да отправя искрена благодарност към всички, които ме подкрепиха при избирането ми за Председател на Тридесет и деветото Народно събрание на Република България.

Драги колеги,
Приемете моите уверения, че пристъпвам към изпълнението на новите си задължения с ясното съзнание за високата отговорност на този държавнически пост. Отговорност пред всички онези велики и достойни българи, които са заемали тази длъжност. Отговорност пред всички хора в съвременна България, която ние представляваме.

Драги народни представители,
Едва ли бих могъл спокойно да пристъпя към дейността си, ако не отдам заслуженото признание на моя предшественик – проф. Огнян Герджиков. Той ръководи много успешно 39-то Народно събрание през последните три и половина години и за мен остава образец за следване.

Днешният избор ме насърчава и аз да вложа действително максимални усилия в оптималното организиране, в безпристрастното ръководене на нашата дейност, в стриктното спазване на принципите на парламентаризма и демокрацията. Ще дам всичко от себе си заседанията на Народното събрание да протичат в дух на цивилизован диалог, сътрудничество и разбирателство в името на България. В името на това да подготвим Отечеството за достоен член на голямото европейско семейство.

Благодаря ви.

Времето