Председателят на Народното събрание проф. Огнян Герджиков се срещна с председателя на Европейския парламент Патрик Кокс

Председателят на Народното събрание проф. Огнян Герджиков се срещна с председателя на Европейския парламент Патрик Кокс
ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ПРОФ. ОГНЯН ГЕРДЖИКОВ СЕ СРЕЩНА С ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ ПАТРИК КОКС

Подготовката на България за присъединяване към Европейския съюз се разви изключително успешно и много бързо, заяви на срещата днес председателят на Европейския парламент Патрик Кокс.
Ние в Европейския парламент искаме да сме сигурни, че ще получите това, което заслужавате, а именно – договора за присъединяване на един ранен етап, подчерта г-н Кокс.
Председателят на Народното събрание проф. Огнян Герджиков и Патрик Кокс обсъдиха европейското бъдеще на България, изборите за следващия Европейски парламент, както и за мястото на България като наблюдател още след подписването на договора за присъединяване в началото на 2005 г.
По всеобщо мнение този Европейски парламент е най-успешният в историята и основна заслуга за това има Патрик Кокс, подчерта проф. Огнян Герджиков. България дължи много на успешната работа на Европейския парламент за петото разширяване, от което сме част и затова изказах моята признателност към Кокс и съжалението си, че той няма да продължи да бъде председател на Европарламента, добави пред журналисти проф. Герджиков.

Водещи новини

Времето