Проф. Герджиков се срещна с председателя на Камарата на представителите на парламента на Австралия

Проф. Герджиков се срещна с председателя на Камарата на представителите на парламента на Австралия
ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ПРОФ. ОГНЯН ГЕРДЖИКОВ СЕ СРЕЩНА С ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА КАМАРАТА НА ПРЕДСТАВИТЕЛИТЕ НА ПАРЛАМЕНТА НА АВСТРАЛИЯ НИЙЛ АНДРЮ

Възможностите за обмен на високи технологии, размяна на туристи между България и Австралия и развитие на сътрудничеството между двете страни в областта на селското стопанство обсъдиха на срещата днес председателят на Народното събрание проф. Огнян Герджиков и председателят на Камарата на представителите на парламента на Австралия Нийл Андрю.
Нийл Андрю подчерта, че сътрудничеството в тези области ще доведе до изглаждане на дисбаланса в търговските отношения между България и Австралия. Той поздрави България за присъединяването ни към НАТО, както и за постигнатото по отношение на членството на страната в Европейския съюз. Ние споделяме едно общо желание – да работим в борбата срещу международния тероризъм и в израз на това желание български и австралийски военни са в Ирак, допълни Нийл Андрю.
Общо беше мнението, че и двете страни изповядват едни и същи демократични ценности, което прави сътрудничеството изключително ползотворно, посочи проф. Герджиков. Според него има известно изоставане в търговско-икономическите отношения, което ще се постараем да преодолеем, допълни той.
Председателят на парламента отбеляза, че от десет години в България не е имало визита на такова високо равнище от страна на Австралия. Той получи официална покана да посети Австралия.

Водещи новини

Времето