Необходима е нова резолюция на СС на ООН за Ирак

Необходима е нова резолюция на СС на ООН за Ирак

НЕОБХОДИМА Е НОВА РЕЗОЛЮЦИЯ НА СС НА ООН ЗА ИРАК

Българската позиция за Ирак е, че е необходима нова резолюция на Съвета за сигурност на ООН. Смятаме, че в Ирак не може да има само военно, а трябва да се търси и политическо решение. Това заяви заместник-председателят на Народното събрание Любен Корнезов на среща с делегация на Конституционния съд на Монголия, водена от председателя на съда Наваанперенлейн Жанцан.

Пред делегацията на Конституционния съд на Монголия Любен Корнезов заяви, че България е готова да помогне за лечението на заразени със СПИН деца в Либия, но позицията на страната ни е, че българските медицински сестри са невинни. Убедени сме, че тази присъда е несправедлива, ще бъдем благодарни на монголския народ ако имаме неговата подкрепа за възстановяване на справедливостта, добави той. От своя страна председателят на Конституционния съд на Монголия пое ангажимент да запознае външното министерство на страната си с проблема.

По време на разговора г-н Корнезов отбеляза, че българо-монголските отношения са ползотворни и възходящи, а политическите контактите през последните две години са интензивни. По думите му има неизползвани възможности при търговско-икономическите отношения. Той запозна гостите с работата на Народното събрание и се информира как функционира монголският конституционен съд. За разлика от България в Монголия всеки гражданин може да сезира конституционния съд, стана ясно по време на срещата.

Водещи новини

Времето