Стратегическият преглед на отбраната върви по план

Стратегическият преглед на отбраната върви по план
СТРАТЕГИЧЕСКИЯТ ПРЕГЛЕД НА ОТБРАНАТА ВЪРВИ ПО ПЛАН

Процесът на Стратегическия преглед на отбраната /СПО/ върви много добре, точно както е планирано. Това заяви британският генерал от резерва Джеръми Маккензи на среща с ръководството на парламентарната комисия по външна политика, отбрана и сигурност. В срещата участва и началникът на щаба на
Европейското командване на САЩ генерал-лейтенант Джон Силвестър.
Председателят на външнополитическата комисия Венко Александров каза, че по СПО има подробен доклад, който предстои да бъде гледан в Министерския съвет и след това в комисията. Според него е необходимо подобряване на координацията и някои промени във военното ведомство. На срещата Венко Александров подчерта наличието на някои дублиращи се структури във военното ведомство, които трябва да бъдат оптимизирани и премахнати.
Ген. Маккензи посочи, че целта на работната визита на двамата генерали е да подпомогнат процеса на СПО, консултирайки Министерството на отбраната и Генералния щаб. По думите на ген. Маккензи българските въоръжени сили са свършили много добра работа. Ген. Джон Силвестър отбеляза като голям прогрес направеното от цивилното и военното ръководство.
Твърде рано е да се говори в точни цифри за по-нататъшно редуциране на армията, според ген. Маккензи.

Водещи новини

Времето