ПАРЛАМЕНТЪТ РАТИФИЦИРА СЕВЕРНОАТЛАНТИЧЕСКИЯ ДОГОВОР

ПАРЛАМЕНТЪТ РАТИФИЦИРА СЕВЕРНОАТЛАНТИЧЕСКИЯ ДОГОВОР

С 226 гласа "за" и 4 "против" парламентът ратифицира Северноатлантическия договор, подписан на 4 април 1949 г. във Вашингтон.

Президентът Георги Първанов подписа в пленарната зала указа за обнародване на ратификационния закон.

Ратификационните документи бяха подписани от председателя на Народното събрание проф. Огнян Герджиков и от министъра на външните работи Соломон Паси.

Залата посрещна подписването с ръкопляскания и ставане на крака.

От парламентарната трибуна председателят на НС съобщи, че е отпечатан извънреден брой на Държавен вестник, в който е обнародван законът за ратифициране на Северноатлантическия договор.

По-рано изказвания направиха председателите на парламентарните групи. В пленарна зала говори и президентът Георги Първанов.

На заседанието присъстваха вицепрезидентът Ангел Марин, министър-председателят на Република България Симеон Сакскобургготски, Министерският съвет. Поканени бяха председателят и членовете на Конституционния съд, председателят на Върховния касационен съд, председателят на Върховния административен съд, Главеният прокурор, началникът на Генералния щаб на Българската армия, кметът на Столична община, представителите на вероизповеданията, регистрирани у нас, бивши президенти и вицепрезиденти, бивши министър-председатели, народни представители от 7-то ВНС, главни редактори на български медии, представителите на дипломатическите мисии, акредитирани у нас, обществени организации.

Снимков материал от заседанието може да намерите тук.

Водещи новини

Времето