Среща на Камелия Касабова с делегация на Американския еврейски комитет

Среща на Камелия Касабова с делегация на Американския еврейски комитет
Американският еврейски комитет ще приеме декларация, изразяваща загриженост за състоянието на българските медици в Либия. Това стана ясно днес на срещата на заместник-председателя на Народното събрание Камелия Касабова с делегация на Борда на директорите на Американския еврейски комитет, водена от Джули Баскес, председател на Националния съвет на комитета.

По време на разговора Камелия Касабова постави въпроса за уреждане на иракския дълг към България, както и за необходимостта от намиране на механизми за включване на българския бизнес във възстановяването на Ирак. Гостите се ангажираха да поставят тези въпроси пред деловите и политически среди в САЩ. България е лоялен сътрудник в антитетрористичната коалиция и е логично страните, подкрепяли с активни действия свалянето на режима на Саддам, да получат приоритет в процеса на възстановяването на Ирак, посочиха те.

Реституцията на еврейските имоти и политиката на управляващото мнозинство по отношение на малцинствата, срещу антисемитизма и ксенофобията, също бяха сред темите на разговора на заместник-председателя на Народното събрание с делегацията на Борда на директорите на Американския еврейски комитет.

Водещи новини

Времето