Проф. Герджиков прие посланика на Словакия

Проф. Герджиков прие посланика на Словакия
ПРОФЕСОР ОГНЯН ГЕРДЖИКОВ ПРИЕ ПОСЛАНИКА НА СЛОВАШКАТА РЕПУБЛИКА

Председателят на Народното събрание проф. Огнян Герджиков прие днес посланика на Словашката Република г-н Ян Ковач по повод окончателното му отпътуване от страната.

Проф. Огнян Герджиков даде висока оценка на извършената от г-н Ковач и неговия дипломатически екип работа по развитието на политическите и икономическите отношения между двете приятелски страни. Двустранните отношения се характеризират с нарастваща динамика и интензивен политически диалог на всички нива, констатираха двамата събеседници. За това свидителстват официалното посещение в Словакия през октомври 2003 г. на официална парламентарна делегация, както и работното посещение на президента Георги Първанов в градовете Кошице и Пришов през месец ноември т. г.

В разговора бе подчертано също, че съвпадащите стратегически външнополитически приоритети на България и Словакия са основа за още по-динамично развитие на двустранното сътрудничество. В областта на търговско-икономическото сътрудничество например се наблюдава ръст на стокобмена, който за 2002 г. е 55 млн.щ.д, но са налице още много неизползвани възможности, бе подчертано на срещата.

Водещи новини

Времето