Прощална визита на посланика на Румъния Константин Михаил Григорие

Прощална визита на посланика на Румъния Константин Михаил Григорие
ПРОЩАЛНА ВИЗИТА НА ПОСЛАНИКА НА РУМЪНИЯ КОНСТАНТИН МИХАИЛ ГРИГОРИЕ


Председателят на Народното събрание проф. Огнян Герджиков се срещна с посланика на Румъния Константин Михаил Григорие, който ще отпътува от България на 18 декември 2003 г., за да поеме посланическия пост на румънската страна в Турция.

Двамата бяха единодушни, че по време на мандата на г-н Григорие българо-румънските отношения са достигнали изключително високо ниво на развитие. Традиционно добрите връзки между двете страни са пример за сътрудничество на балканския регион и нашите страни се утвърждават като реален фактор на стабилност в Европа, подчерта гостът. Налице е и много тясно сътрудничество по отношение на отбраната и сигурността – като бъдещи съюзници в НАТО. Надявам се през 2007 г. да станем заедно и членове на Европейския съюз, допълни Михаил Григорие.

Уверявам Ви, че България в мое лице ще има още един посланик в Турция, подчерта румънският посланик.

Председателят на парламента проф. Огнян Герджиков подчерта на срещата, че не само интересите, но и съдбите на нашите две страни са общи. Ние имаме еднакви външнополитически приоритети и се надявам едновременно да влезем в НАТО и в Европейския съюз, допълни проф. Герджиков.

Убеден съм, че и в бъдеще ще продължим да работим успешно съвместно, защото влизането в ЕС изисква много усилия и заедно трябва да отстояваме своите интереси, заяви на срещата председателят на Народното събрание.

Времето