Докладът на ЕК за напредъка на България беше представен в Народното събрание

Докладът на ЕК за напредъка на България беше представен в Народното събрание
ДОКЛАДЪТ НА ЕК ЗА НАПРЕДЪКА НА БЪЛГАРИЯ БЕШЕ ПРЕДСТАВЕН В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ


Ръководителят на делегацията на Европейската комисия в България Димитрис Куркулас връчи на председателя на Народното събрание проф. Огнян Герджиков Редовния Доклад за 2003 г. на Европейската комисия за напредъка на България в процеса на присъединяване към Европейския съюз.

Ние ще подкрепяме усилията на България за приключване на преговорите през 2004 г. и пълноправно членство на страната през 2007 г., подчерта Димитрис Куркулас при срещата си с проф. Огнян Герджиков. Икономическите показатели на България са много добри и потвърждават факта, че в страна е налице функционираща пазарна икономика, допълни той.

Ръководителят на Делегацията на Европейската комисия изрази учудване от факта, че обвързването с Румъния буди тревоги – според мен става въпрос за недоразумение, подчерта Димитрис Куркулас. Уверявам Ви, че Европейската комисия ще продължи да прилага индивидуалния подход на оценка спрямо двете страни.

По-късно Димитрис Куркулас представи доклада пред ръководството на Народното събрание, пред председателите на парламентарните групи, председателите на комисии и членовете на комисията по европейска интеграция.

Водещи новини

Времето